21 de maig 2016

NEGATIVA DE L’AJUNTAMENT A MILLORAR LES CONDICIONS DE TREBALL DELS PLANS D’OCUPACIÓ

La Junta de Govern va aprovar el passat dimecres dia 18 de maig els 28 nous plans d’ocupació que iniciaran la seva prestació a partir del proper mes de juny. 

El Comitè Unitari de Personal va valorar molt negativament en la seva reunió ordinària celebrada el mateix dia l’actitud de l’ajuntament que va ignorar una proposta de millora de condicions de treball proposada pels sindicats segons la qual es pretenia introduir un escalat retributiu o alternativament reduccions de jornada, atenent al perfil professional dels treballadors inclosos en el pla. Des del primer moment els sindicats van desestimar la possibilitat d’impugnar el procediment (impugnació per la qual existeix base legal), per no perjudicar els interessos de les persones afectades que pateixen una situació d’atur de llarga durada. Malgrat que l’ajuntament va demanar la concreció de la proposta sindical, és evident que no tenia cap intenció d’entrar en la negociació com ho demostra el fet que la negativa no va venir en cap moment acompanyada de cap contraproposta més enllà de la vaguetat de restar oberts a futures converses. 

El Comitè Unitari de Personal va aprovar el mateix dia 18 tirar endavant accions de denúncia pública per l’abús que està fent l’ajuntament dels plans d’ocupació, ja que darrera de la pretesa acció social s’amaga, a criteri de CCOO, una clara situació d’explotació laboral aprofitant la vulnerabilitat d’aquests treballadors i treballadores. 

En el rerefons dels plans es posa en evidència la voluntat del consistori d’igualar per baix a tothom amb independència del perfil professional d’aquests empleats i que el pla tingui un cost zero per l’ajuntament, això si, esprement al màxim les capacitats dels treballadors com ho demostra l’exigència de qualificació professional en la selecció d’aquest personal.